ШОУ ПО ВРЕМЕ НА ВТОРИЯ GFS ФУТБОЛЕН ЛАГЕР

  • Home
  • News
  • ШОУ ПО ВРЕМЕ НА ВТОРИЯ GFS ФУТБОЛЕН ЛАГЕР
  • admin
  • 821
  • news

ШОУ ПО ВРЕМЕ НА ВТОРИЯ GFS ФУТБОЛЕН ЛАГЕР

В периода 27 Февруари – 3 Март 2021 се проведе вторият пореден GFS Футболен Лагер по Методологията Боавен и лично в присъствието на френския специалист Робер Боавен, който беше в София във връзка с кампа.
 
В лагера взеха участие 45 деца на възраст между 6 и 13 години, които показаха значими футболни умения, амбиция и сериозен потенциал. Младите футболисти се насладиха истински на тренировъчния процес под формата на двуразови сесии в рамките на петте дена и впечатлиха г-н Боавен, който заяви следното : „Видях много качествени и можещи млади футболисти, които демонстрираха хъс, амбиция и страхотни неща по време на целия лагер. Имаше много хубави моменти, които ми допаднаха и в които българските момчета показаха техническо качество, бърза мисъл, добър интезитет на работа, динамика и дисциплина. Децата работеха на високо ниво и както обичам да казвам с футболна консистеция, което не се среща често за тяхната възраст. Определено се получи страхотна сплав между деца от различни школи от цяла България, но дошли с една и съща цел – да се развиват, усъвършенстват и забавляват, правейки това, което обичат най-много – да играят футбол. Искам да ги поздравя сърдечно за положеното старание и показаните футболни качества, които определено ми допаднаха. Привествам ги да продължават да работят усилено, целенасочено, умно и най-вече да се наслаждават на играта. Това е най-важното, защото те са деца и е от екзистециално значение да изпитват удоволствие от играта по време на обучителния период, в който се намират. Обнадежден съм за бъдещето на футбола ви, след като видях и работех пет дена с тези страхотни деца. Това е пътят !“
 
Програмата предложи сутрешни тематични занимания, в които акцентът падаше върху основните стълбове в Методологията Боавен, а именно – изключителното качество на пасовете на късо, средно и дълго разстояние, безупречното първо докосване и контрол, бързата мисъл и правилното вземане на бързи решения на игралното поле, вдигнатият поглед, координацията и хармонията между различните футболни компоненти.
 
Следобедите бяха посветени на двустранни игри, които се превърнаха в истински дербита и грабнаха с качеството на играта и футболната зрелост на момчетата. Самият г-н Боавен заяви много правилно : „Децата играят правилен и техничен футбол, при който играта „диша“. Би било добре играчите от родната ви първа дивизия да погледат и вземат пример от тези млади момчета.“
 
Именно редовните игрови форми като мачове и двустранни игри с различни условия са другият основен стълб в Методологията Боавен, за да може да се разгърне наученото и да се премине от аналитичния способ на обучение към глобалния.
 
Децата определено се развихриха по време на лагера и показаха, че ни очаква по-светло футболно бъдеще – нещо, което само и единствено може да ни радва.
 
Този атестат беше направен от целия треньорски щаб, който се състоеше от няколко треньора, които следват и прилагат успешно принципите на Методологията Боавен.
 
Черешката на тортата беше поставена на връх Националния Празник на България 3-ти Март с гала-мачове под формата на турнир от три отбора. Получиха се уникални мачове с красиви голове и изпълнения.
 
След края на турнира на гости на децата дойдоха бившият национал на България и футболист на Левски Елин Топузаков, известният футболен общественик Кирил Евтимов и водещият на студио Шампионска Лига Валери Генов. Тримата останаха впечатлени от хъса и нивото на младите футболисти, наградиха ги с грамоти и сувенири и ги привестваха да продължават в същия дух, за да преследват и постигат мечтите и целите си.
 
А целта на целия екип на GFS Футболни Лагери е да продължава да спомага максимално с развитието и усъвършенстването на младите футболисти. Именно затова погледите на всички вече са вперени в следващия трети пореден лагер, който ще се проведе след три месеца и чиито дати ще бъдат уточнени в следващите няколко седмици.
 
Дотогава целият щаб пожелава здраве, успехи и усмивки по терените на всички деца и техните родители и ви привества с добре дошли на следащия ни лагер.