Млади таланти впечатлиха на първия GFS Футболен Лагер

  • Home
  • News
  • Млади таланти впечатлиха на първия GFS Футболен Лагер
  • admin
  • 917
  • news

Млади таланти впечатлиха на първия GFS Футболен Лагер

В периода между 26.12.2020 и 30.12.2020 г. се проведе първият GFS Футболен Лагер на територията на България.
 
Организираният от международната футболна платформа за млади таланти Global Future Stars камп се състоя на софийските терени на любезните ни домакини от Баухаус Арена в столицата и премина при перфектна организация, както споделиха голяма част от родителите на участващите деца.
 
В лагера се включиха 17 млади футболисти на възраст между 8 и 13 години от различни софийски школи, които демонстрираха чудесни качества, старание, футболен усет, хъс и желание за развитие.
 
Петдневният лагер се проведе по методиката на френския специалист Робер Боавен, при която водеща е матрицата КТКМ (Контрол-Техника-Координация-Мисъл). Тя е моторът при развитието на футболисти до 15 годишна възраст.
 
Участниците в кампа имаха 5 тематични тренировки всяка сутрин и пет двустранни игри следобедите, в които водеща дума беше удоволствието от играта, креативността и футболното въображение. Момчетата се представиха чудесно и неслучайно скаути на един от българските футболни грандове се свързаха с директора за България на GFS Футболни Лагери Евгени Найденов с цел набиране на допълнителна информация за набелязаните състезатели.
 
Ето какво сподели и самият Найденов : „Получи се един наистина много качествен лагер, в който взеха участие талантливи деца със сериозен потенциал за развитие и тренираха всеки ден с огромно желание и динамика. Забелязахме с колегите Живко Пъшев и Станислав Томов, на които искам сърдечно да благодаря за перфектно свършената работа, че нивото на младите ни играчи беше определено доста добро и по този начин успяхме да се разгърнем и да приложим по възможно най-добрия начин тренировъчната програма на г-н Боавен. Вдигнахме летвата високо, което може само и единствено да ни радва и се готвим за следващия лагер. Идеята ни е да надграждаме с всеки следващ камп“.
 
Първият GFS Футболен Лагер за България завърши с гала мач, в който се включиха младежките национали на България Симеон Петров от отбора на ЦСКА 1948 и Здравко Димитров от състава на Левски София. Двамата професионални играчи дадоха много ценни съвети на децата, наградиха ги с грамоти и подаръци и ги мотивираха да продължават да работят здраво и занапред.
 
Патрон на кампа пък беше водещият на студио Шампионска Лига Валери Генов, който беше плътно с треньорския щаб от понеделник до сряда и влезна в различни роли – ментор, съдия, играч, треньор, репортер и разбира се тази, която владее до съвършенство – водещ. Благодарим му от сърце, тъй като зарадва искрено децата и подпомогна активно треньорския ни щаб през тези три дни, изпъстрени с положителни емоции, усмивки и радости.
 
От името на Global Future Stars искаме сърдечно да благодарим и на тримата ни специални гости, на всички деца за страхотното им представяне и разбира се на родителите за гласуваното им доверие към нас !
 
И тъй като въпросите кога ще бъде следващият лагер буквално заваляха веднага след церемонията по награждаването на децата, бързаме да отговорим, че замисълът ни е той да бъде още февруари 2021 г. в присъствието на самия г-н Робер Боавен. Веднага щом неговите дати бъдат фиксирани дефинитивно, то те ще бъдат обявени тук на сайта на платформата и в социалните ни мрежи.
 
До нови футболни срещи, бъдете здрави и щастливи, приятели, весело посрещане на Новата 2021 Година и нека тя бъде успешна, късметлийска и футболна за всички нас!